Лепенето на теракот, гранитогрес или фаянс се прави през големи етапи от време, заради ниската си амортизация. Нашият опит показва, че най-често плочки или теракот се използват при основен ремонт на дома в кухнята и общите помещения или банята. Ето защо, при смяната на плочките в дома е наложително да се инвестира в качественото залепване на плочките.

Това се постига с наемането на опитни майстори и използването на качествени плочки и лепила. Ако държите на добре нареден фаянс или теракот, обадете се на БГ Ремонт на 0877 755 797. Ние също така може да ви предложим и възможност за разсрочено изплащане за извършените от нас ремонтни дейности!

Какво можете да изберете за дома си?

Разбира се, изборът зависи от помещението, където искате да сложите нови плочки. Производителите на гранитогрес, теракот и фаянс предлагат огромно разнообразие от цветове, форми и разбира се ценови диапазон. Но независимо от това, различните покрития имат своите предимства, в зависимост от целите:

Гранитогрес

Гранитогресът се произвежда от смес между глина и шперплат, която е термично обработена. Тази обработка прави материала устойчив на влага. Отличава се издръжливост на износване, здравина и не абсорбира вода. Тези му качества го правят идеален вариант за натоварени жилищни помещения като коридори и стълби. Също така е подходящ за използване на открито.

Теракот

Теракотената плочка се прави изцяло от глина. Обикновеният теракот е идеално решение за покриването на подовите пространства в кухнята или хола, тоест помещения с по-ниска натовареност. Използва се също така и в банята, но трябва да се има предвид, че за разлика от гранитогреса абсорбира вода. Не е подходящ вариант за покриване на външни площи, заради поемането на влага.

Фаянс

Фаянсът разбира се е най-използваният вид плочки за баня. Това е керамична плочка, в разнообразни шарки и форми подходяща за стени.

Какво е нужно за качествено лепене на плочки?
За качественото и дълготрайно залепване на теракот или фаянс е нужна чиста повърхност, без прах и мазни участъци. Не е желателно да се лепят плочки върху повърхности, третирани с боя или други материали. Ако това е случая, ние препоръчваме изкъртване до основа, или повърхността да се нарани за постигане на релеф и последваща обработка с грунд.

Защо да изберете БГ Ремонт

  • Корекност във всеки аспект на нашата дейност
  • Дългогодишен опит в лепене на плочки
  • Отлични и дълготрайни резултати
  • Ние не работим с посредници
  • Работим без почивен ден, от понеделник до неделя
  • Качествени материали от доказани производители

Нашият екип предлага и други услуги, които могат да са ви полезни при реализацията на вашия ремонт:

Свържете се с БГ Ремонт на 0877 755 797. Поемаме грижата вие да се радвате на добре налепен фаянс, гранитогрес или теракот в дом ви. Ние ще ви помогнем с избора на плочки и материали за най-качествено редене и полагане на плочки в банята, кухнята или коридора.